Archives 2020

Individet og Teamet – vejen til succes

Efter semifinalen.

Dameholdet fra Værløse Blue Hawks er på vej mod Horsens til Pokalfinalen. Det er første gang i klubbens historie, at dameholdet er kommet i Pokalfinalen. Så det er allerede en succeshistorie.

Det fik mig lidt til at reflektere over succes – både i sportens verden og i erhvervslivet. Hvad fører til succes? Er det kun forundt de helt unikke og fantastiske dygtige individualister? Eller er der andet eller mere, der har betydning?

En af en af de største basketball trænere gennem tiderne, John Wooden, har opnået succes både som spiller og som coach. Han var den første, der både som spiller og coach blev optaget i Hall of Fame. Wooden mente, at er det netop kombinationen af den enkelte og teamet, der er fundamentet for succes. 

Det ene element er:

”Success is peace of mind which is a direct result of self-satisfaction in knowing you made the effort to become the best you are capable of becoming.”

Og det andet er:

”If you want to go fast, go alone. If you want to go far, you need a team.

Netop dette har været et bevidst fokus for Værløse Blue Hawks, og dette fungerer også i enhver anden kontekst. Performance, udvikling og realisering af sine mål forudsætter kombinationen af det unikke individ, der har gør sit bedste og teamet, hvor man sammen er i stand til at løfte det til nye højder for den enkelte og for hele holdet.

Det er korrekt, som nogen siger: ”Theres is no ”I” in TEAM.” Men i den virkelige verden kræves kombinationen af den enkeltes og fællesskabets indsats. 

Go Værløse Blue Hawks!